Adevarul Absolut

Nu exista decat un singur Adevar Absolut, iar toate celelalte provin din el. Cand veti gasi acel Adevar, actiunile voastre vor fi conforme cu el. Actiunile oamenilor pot reflecta Adevarul sau pot reflecta iluzia.
Poate fi Adevarul exprimat in cuvinte?
Da, dar cuvintele nu sunt, desigur, totuna cu el...Ele doar indica spre el.
Adevarul este inseparabil de ceea ce sunteti...Voi sunteti Adevarul.
Daca il cautati in alta parte va veti amagi de fiecare data.
Insasi Fiinta voastra este Adevarul.
Este exact ceea ce Isus a incercat sa transmita cand a spus: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.” ..daca sunt intelese corect, cuvintele lui Isus reprezinta un indicator catre Adevar, unul dintre cele mai directe si cu cel mai puternic impact. Daca sunt interpretate gresit insa, vorbele acestea devin un mare obstacol. Isus vorbeste despre cel mai launtric Eu Sunt, identitatea esentiala a fiecarui barbat si a fiecarei femei, a fiecarei Forme de Viata, de fapt. El vorbeste despre Viata care e unul si acelasi lucru cu voi.
Unii mistici crestini au denumit-o Cristosul din interior, budistii o numesc natura de Buddha, pentru hindusi este Atman, Dumnezeul din interior.
Atunci cand sunteti in legatura cu acea Dimensiune din Interiorul Vostru — si a fi in legatura cu ea reprezinta starea voastra fireasca, nu vreo realizare miraculoasa — toate actiunile si relatiile voastre vor reflecta unitatea cu intreaga Viata pe care o simtiti adanc inauntrul vostru. Aceasta este Iubirea. Legile, poruncile, regulile si normele sunt necesare pentru cei care sunt separati de Adevarul din interiorul lor, de ceea ce sunt ei in Realitate. Acestea impiedica cele mai rele excese ale Egoului, dar cateodata nici macar ele nu reusesc s-o faca.
„Iubeste si fa ce vrei”, spunea Sf. Augustin, cuvintele nu se pot apropia de Adevar mai mult de-atat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu