Spatiul Interior si cel Exterior

Corpul vostru interior nu este Solid, ci Spatios.
El nu este Forma voastra Fizica, ci Viata care anima aceasta Forma fizica.
Este Inteligenta care creeaza si sustine Corpul, coordonand simultan sute de functii diferite a caror complexitate este atat de extraordinara, incat Mintea omeneasca poate intelege doar o farama din ea. Cand deveniti Constienti de el, ceea ce se intampla de fapt este ca Inteligenta respectiva devine constienta de ea insasi. Este „Viata” ce se eschiveaza atunci cand oamenii de stiinta o cauta, negasind-o niciodata, deoarece Constiinta care se afla in cautarea ei este ea.
Fizicienii au descoperit ca soliditatea aparenta a materiei este o iluzie creata de simturile noastre.


Nu face exceptie nici Corpul fizic pe care noi il percepem si la care ne Gandim ca fiind o Forma, dar din care un procent de 99,99% este de fapt Spatiu gol.
Atat este de vast Spatiul intre atomi comparativ cu dimensiunea lor, iar in interiorul fiecarui atom este iarasi la fel de mult Spatiu.
Corpul fizic nu este altceva decat o Perceptie gresita a ceea ce sunteti.
In multe privinte el este o versiune microcosmica a Spatiului exterior.
Pentru a va face o idee referitoare la cat de vast este spatiul intre corpurile celeste tineti cont de urmatoarele: la o viteza constanta de 300 000 de kilometri pe secunda, luminii ii ia ceva mai mult de o secunda sa ajunga de la Pamant la Luna, de la Soare ii ia cam opt minute sa ajunga pana la Pamant.
De la steaua numita Proxima Centauri, vecina noastra cea mai apropiata, care este soarele cel mai apropiat de propriul nostru Soare, luminii ii trebuie 4,5 ani ca sa ajunga la Pamant. Atat de vast este spatiul care ne inconjoara. Apoi mai este spatiul intergalactic, a carui vastitate sfideaza orice intelegere. Lumina are nevoie 2,4 milioane de ani sa ajunga de la galaxia cea mai apropiata de a noastra, Galaxia Andromeda, la noi.

Nu este uimitor faptul ca trupul vostru este la fel de spatios ca Universul?
Asadar, corpul vostru fizic, care este Forma, se descopera ca fiind in esenta fara de Forma atunci cand patrundeti mai adanc in el.
El devine o poarta catre Spatiul Interior.
Desi nu are forma, spatiul interior este foarte Viu.
Acel „spatiu gol” este Viata in deplinatatea ei, Sursa nemanifestata a tot ceea ce este manifest. Cuvantul traditional pentru a denumi Sursa respectiva este Dumnezeu.
Gandurile si Cuvintele apartin lumii formelor, ele nu pot exprima ceea ce este fara de forma. Asadar, atunci cand spuneti: „imi simt Corpul interior” este vorba despre o Perceptie eronata creata de Gandire.
In Realitate, Constiinta ce apare sub Forma corpului, acea Constiinta "Sunt Eu", devine Constienta de ea insasi. Cand nu mai confund ceea ce sunt cu o forma „a mea” temporara, atunci Dimensiunea a ceea ce este nelimitat si Etern, Dumnezeu, se poate exprima pe Sine prin „mine” si „ma” poate ghida.
De asemenea, ma elibereaza de dependenta de Forma.
Totusi, o recunoastere sau credinta pur intelectuala ca „nu sunt aceasta forma” nu ajuta, intrebarea cea mai importanta este: simt eu in acest moment prezenta Spatiului Interior, adica imi simt eu propria Prezenta sau, mai degraba, Prezenta care "Sunt Eu"?

Sau putem aborda acest Adevar folosind un alt indicator.
Puneti-va intrebarea: „Sunt Constient(a) nu doar de ce se intampla in acest Moment, ci si de insusi Momentul de Acum ca Spatiu Interior atemporal si viu, in care se intampla Totul?”
Desi intrebarea aceasta nu pare sa aiba nimic de-a face cu Corpul Interior, ati putea fi surprinsi de faptul ca, devenind Constienti de Spatiul momentului de Acum, va veti simti brusc mai vii in Interior.
Simtiti insufletirea Corpului Interior, insufletirea care face parte intrinsec din bucuria Fiintarii. Este nevoie sa intram in Corp pentru a trece dincolo de el si a afla ca nu suntem doar atat.

Utilizati pe cat posibil Constiinta Corpului Interior in viata de zi cu zi, pentru a crea Spatiu. Atunci cand asteptati, atunci cand ascultati pe cineva, atunci cand faceti o pauza pentru a privi cerul, un copac, o floare, pentru a va privi partenerul sau copilul, simtiti concomitent insufletirea din interior.
Aceasta inseamna ca o parte a atentiei sau a Constiintei voastre ramane fara Forma, iar restul este disponibil pentru lumea exterioara a formei. Ori de cate ori „locuiti” in Corp in acest fel, el serveste drept ancora pentru a ramane prezenti in Acum. Acest lucru va impiedica sa va pierdeti in Gandire, in emotii sau in situatii exterioare.

Atunci cand ganditi, simtiti, percepeti si experimentati, Constiinta se naste in Forma. Se reincarneaza intr-un Gand, intr-un sentiment, intr-o perceptie senzoriala sau o experienta.
Printr-o acceptare deplina a Formei lui Acum va armonizati in Interior cu Spatiul, care este esenta lui Acum. Prin acceptare deveniti spatiosi in Interior.
Armonizati-va cu Spatiul, nu cu Forma: astfel aduceti adevarata perspectiva si Echilibrul in Viata voastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu