El nu ne-a iubit

In fiecare Fapta se gaseste o cantitate egala de Bine si Rau, Binele insa are efect numai o singura data, pentru ca el schimba radical insasi structura Spiritului si a doua oara nu mai este resimtit pentru ca esti deja mai Bun in timp ce Raul nu te modifica ci doar te loveste provocand Suferinta din nou si din nou...si din nou.
Cu cat este mai puternica Fapta, cu atat efectele sunt mai mari si de durata si cu atat mai mult Bine si Rau are in ea. Sa analizam Fapta cu influenta cea mai puternica din ultimele doua milenii: Viata lui Isus.
El a facut in timpul Vietii lui numai Fapte Bune iar apoi Sistemul a reactionat vreme de doua milenii in chipurile cele mai groaznice, tinerii cei mai virtuosi atrasi spre calugarie nu s-au reprodus lasand calea libera perversilor, tinerii cei mai drepti in loc sa-si traiasca Viata printre Oameni, au ales martiriul, lasandu-i printre Oameni pe cei mai perfizi.
Oamenii, in loc sa il gaseasca pe Dzeu in Interiorul lor l-au cautat in Biserici si astfel, cel mai puternic dintre demonii Pandorei, Speranta cea pastrata cu sfintenie in inima fiecarui credincios, Speranta in Viata de Apoi si in Rai, i-au facut pe Oameni sa isi piarda Viata de pomana, sa se chinuiasca degeaba, sa traiasca de mantuiala.
Speranta ca Dzeu-Isus va reveni printre Oameni ca sa-i duca de mana, i-a facut incapabili de maturizare spirituala astfel ca azi, traim intr-o Lume de copii mari, care se amagesc cu Vise, pentru ca Dzeu nu este acasa ca sa-i salveze...astfel, Sufletele Oamenilor maturi sunt pline de Iluziile credintelor oarbe.

Un Om care iubeste cu adevarat nu simte nevoia sa sufere...Isus nu iubea cu adevarat, se mintea pe sine ca iubeste si minciuna l-a facut sa se sacrifice pe cruce, sa treaca prin martiriu...pentru ca el nu iubea, el se ura.
Numai un Om care se uraste e capabil de un martiriu masochist si din pacate mii de martiri l-au urmat din prostie.

Eu l-am judecat pe Isus si verdictul este "Vinovat", vinovat pentru miile de martiri, vinovat pentru milioanele de martirizati in numele lui, vinovat pentru minciuna si ura.
Isus nu ne-a iubit pentru ca el a simtit nevoia sa ne ierte...
Puritatea Sufletului se manifesta prin capacitatea de a rade, acesta este un Om matur, cel care atunci cand discuta despre Dzeu, rade, nu se infurie, nu ucide cu Fapta sau cu Gandul, ci se bucura si creaza frumos.
Un Om care iarta cu adevarat nu mai are nevoie sa spuna "te iert/esti iertat", pur si simplu o face, insa pe de alta parte, un Om care uraste, se uraste pe Sine si are nevoia de a-i ierta pe toti pentru greseli...un astfel de Om bolnav de ura, de uratul pe care l-a vazut in Lume, a fost Isus.
El nu a ras niciodata, el nu a zambit si nu s-a bucurat...ura lui s-a rasfrant asupra noastra doua milenii...e vremea sa-l iertam.


Prietenului meu:
Cand o persoana vine in Viata ta si te calca pe nervi, nu incerca sa o iubesti,
nu-ti descarca nervii pe ea, n-o acuza, n-o invinovati, n-o ierta si nu-ti face din ea un dusman.
Recunoaste pur si simplu ca te calca pe nervi si cere ragaz sa fi singur cu sentimentele tale...Cand esti singur, aminteste-ti ca ceea ce simti iti apartine numai si numai tie...Cealalta persoana nu are nimic de-a face cu ceea ce simti.
Desprinde-te de toate gandurile care l-ar face pe celalalt responsabil de ceea ce simti..Contopeste-te cu sentimentele tale si spune-ti:
"Ceea ce simt imi arata un aspect din mine pe care il judec...vreau sa invat sa accept toate fatetele mele, vreau sa invat sa aduc iubire in inima mea".
Exerseaza acest lucru mereu si fi rabdator cu tine insuti.
Nu incerca sa iti vindeci semenii si Lumea din jurul tau, inainte de a fi invatat sa aduci iubire in propria ta inima, aceasta tentativa duce la Esec si inca la mai multa judecare de Sine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu