Separatio

Cand esti nemultumit de ceea ce crezi ca stii, trebuie sa cauti sa afli mai mult.
Iar daca modalitatile care ti-au fost sugerate a fi singurele pentru explorarea Adevarului ti se par insuficiente, schimba-le cu tot curajul.
Niciodata nu vei avea nimic de pierdut ci numai de castigat.
Iar daca ceva cauta sa te opreasca, sa stii ca este numai Frica, impodobita cu tot felul de brizbrizuri pentru a nu se deconspira foarte usor...
Dezbrac-o de zorzoane si va aparea in toata splendoarea ei limitativa.
Cand in experienta ta de Viata a mai ramas macar si un singur aspect care nu te multumeste inseamna ca inca persista o Neintelegere, bazata desigur pe insuficienta Cunoastere.

Vei intelege atunci de ce unii au numit aceasta "lume" iluzorie.
Daca INTREGULUI i-ai spus Dumnezeu si ai Institutii care intermediaza o iluzorie relatie cu CEVA ce nu s-a putut si apoi nu s-a mai vrut a fi inteles, cum sa-si propuna cineva sa explice Intregul ?

Pentru o civilizatie nu se poate imagina o schimbare de directie de 180 de grade, destul de facila unei individualitati.
Cu toate acestea trebuie inteles ca facilitatea este relativa si in cazul individualitatilor, deoarece ele trebuie sa manifeste interesul real si motivant si apoi forta necesara de a se sustrage inertiei pe care drumul Civilizatiei din care provine i-l imprima.
Desigur efortul este pe deplin justificat de rezultatele care nu au cum sa nu apara din aceasta diferenta de Cunoastere. Faptul ca individualitatea va fi renegata de intreaga civilizatie este pe deplin firesc si el.
Intre ea si restul membrilor civilizatiei se naste o „prapastie de Cunoastere” pe care, obiectiv, unul nu are de ce sa isi mai doreasca sa o treaca, in eventualitatea ca i-ar mai fi la indemana sa o faca, iar celorlalti le este pe deplin imposibil de inteles ce s-a intamplat cu el, ce anume vorbeste si de ce anume nu s-a multumit cu ceea ce , pentru ei toti, a fost absolut suficient, adica in viziunea lor TOTUL.

Este absolut la fel cu cazul unui individ plecat din „civilizatie” si ajuns intr-un trib care inca isi procura focul prin frecarea a doua crengi uscate.
Ei vor fi multi, o comunitate, care vor sti ca asa se face focul iar el va aprinde
o bricheta si ei nu vor intelege nimic. Ar fi nefiresc, probabil imposibil sa il determini pe acel individ sa faca focul ca ei, avand bricheta in buzunar, dar si ei se vor simti tentati sa-l considere o divinitate mai alba sau mai neagra, dupa cum le va fi alegerea in acel moment si se vor feri cumva din calea lui…Pana la urma totul se rezuma la Cunoastere si la sisteme de „valori”...Iar acesta este un nivel minimal la care am incercat sa sugerez doar cam cum stau lucrurile.

In REALITATE totul este mult mai complex dar in acelasi timp infinit de simplu.
Majoritatea „Stiintelor” pe care am ales sa le dezvoltam nu au obiect de activitate, in ciuda aparentelor „realizari”… Am plecat de la cateva premize fundamental gresite si ca atare este firesc sa ne gasim atat de departe de Adevar.
De-a lungul drumului am tot fost atentionati de eroare, dar bulgarele s-a rostogolit in continuare, neluand in seama nimic. Acesta este sistemul inertial actual.

Si totusi, un astfel de sistem cu inertie maxima poate face chiar viraje de 180 grade, cu o singura conditie: majoritatea individualitatilor care o compun sa constientizeze simultan necesitatea virajului si sa il si faca, fiecare pentru Sine.
Daca ne-am imagina ca in aceasta seara sase miliarde de indivizi ar hotari ca de maine viata lor trebuie sa aiba alte valori, apoi dimineata nu ne-ar veni sa credem ca ne mai aflam pe planeta aceasta minunata care ne-a tot suportat indolenta…
Este si motivul pentru care inteleptii au spus intotdeauna ca „lucrarea incepe cu tine”…("Fi tu insuti Schimbarea pe care vrei sa o vezi in Lume"-Ghandi)
Principalele premize fundamental gresite pe care ne-am alcatuit drumul, ca Civilizatie, sunt Iluzia din care nu putem iesi momentan.
Prima se refera la propria noastra identitate.
Cine suntem noi?
Cand avem impresia ca raspunsul il gasim in oglinda, greseala a si fost facuta, pentru ca NOI nu suntem ceea ce vedem acolo si in general nu avem dispozitive cu ajutorul carora sa putem constata Cine suntem.
A doua eroare fundamentala este legata de prima, in sensul ca traim senzatia ca fenomenologia este limitata la ceea ce noi putem percepe cu organele de simt ale corpului fizic.
Culmea este ca senzatia se pastreaza dincolo de faptul devenit absolut limpede pentru oricine, incepand cu fluierul cu care ne chemam cainele si pe care noi
nu-l auzim, ca exista multe frecvente pe care le exploatam tehnologic fara a fi decelabile direct cu organele noastre de simt si pentru care avem nevoie de anumite "traductoare". Ba mai mult, am invatat sa exploatam din plin imperfectiunile organelor noastre de perceptie, si cu toate acestea, pe fond este deosebit de remanenta increderea pe care o acordam acestor organe de simt ingust specializate. Oare nu majoritatea spunem „am vazut cu ochii mei”?
Dar ne gandim oare in ce masura am si inteles ceea ce „am vazut”…Pentru ca vedem efecte, deoarece percepem doar zona efectelor si nu si pe cea a cauzelor care le genereaza.

Aparent acelasi efect poate avea cauze deosebit de diferite si legaturi fenomenologice absolut imposibil de imaginat si cu toate acestea noi spunem ca am vazut si am priceput sau perceput corect ceva…
De aceea acest Plan vibratoriu a fost denumit al iluziilor.
Pentru ca noi credem ca aici se gasesc si cauzele fenomenologiei, lucru absolut fals. Aici cel mult vedem efecte ale efectelor, pe care le consideram cauze, neputand vedea mai mult…Ar mai fi un aspect interesant.
Avem impresia ca dualitatea este o proprietate a acestui plan.
In realitate noi proiectam aceasta dualitate, si ea se intoarce ca si senzatie catre noi, noi proiectam Binele si Raul...Daca ne intrebam unde ne-au dus alegerile facute, sistemul de valori pentru care am optat, iluziile carora le-am acordat credit va trebui sa constatam ca, atat la nivel de personalitati cat si la nivel de civilizatie, experientele duc intotdeauna catre entropie, manifestata prin neintelegeri, frici, nefericire, boala, nevoi si in final moarte fizica. Daca analizam pe rand, vom vedea ca nici unul din aceste aspecte nu are o baza reala pentru care sa se produca, fiind total lipsite de obiectivitate.


Ca Civilizatie am produs doar Dezechilibre si Dizarmonii, am pus etichete False de „Valori” pe aspecte absolut lipsite de astfel de atribute iar Valorile le-am desfintat, incercand sa le subordonam unor hotarari absolut arbitrare si lipsite de importanta. Ceea ce ne-a fost probat de experiente individuale pline de sens am ocolit,
trecandu-le deosebit de repede in uitare si ne-am lasat cu usurinta manipulati cand acest lucru chiar nu avea de ce sa se intample.
Acum proportiile manipularii depasesc orice Imaginatie, cu toate acestea nimeni nesesizand Nefirescul atat de evident.
Vorbeam despre stiinte fara obiect de activitate, mi-ar fi mai simplu sa spun ca dintre toate pretinsele noastre stiinte doar Fizica a reusit sa surprinda cate ceva, ceea ce nu inseamna ca nu este plina de greseli. Dar ar fi cam singura care ar putea cocheta cu termenul pompos de Stiinta. In rest am produs cateva tehnologii, in masura in care nu vrem sa recunoastem ca „ne-au fost furnizate”…
Pentru ca „genialitatea inventatorului” ca si cea a creatorului din domenii artistice este de fapt o racordare pe verticala, in urma careia este transferata Cunoastere din Cunoasterea Universala.
Am ajuns sa fim atat de „incoerenti” ca frecventa incat, la cheremul a mii de stimuli grosieri diferiti, reactionam perturbandu-ne functionarea la maximum, acceptand ca suntem „stresati”…
Stimulii se gasesc in benzile de frecventa jos vibratorii iar noi ne „acordam echipamentul” la aceste benzi, considerand aberant ca altele nu exista...
De aici nu avem ce informatii culege decat cele care duc catre entropie, boala, moarte…Dar consideram ca este „Normal” deoarece ne-am obisnuit sa prelucram date exclusiv statistic. Ca atare daca privind in jur vedem ca un fenomen
se „verifica” pe toti cei din jurul nostru, o alta Realitate nu poate exista...Tratand aceste aspecte cu seriozitatea unui cercetator dornic sa afle adevarul si tot am ajunge la niste concluzii menite sa contrazica tot ceea ce ni s-a spus a fi Adevarat.

Pentru ca "stiinta" pe care noi o dobandim aici, pe Pamant, nu este altceva decat o „predare de la generatie la generatie” a unor Pretinse Adevaruri, cunoscute in limitele de perceptie ale organelor de simt, zona care nu poate interactiona decat cu efectele fenomenologiei, nicidecum cu cauzele ei.
In acest fel „Cunoasterea” dobandita prin sistemele de invatamant are un profund caracter Limitativ si Deformant, indiferent de nivelul la care facem referire.
In realitate si Memoria si Inteligenta sau Viul au limite mult mai largi, cuprinzand cu cu o singura exceptie toata Creatia...


Prietenului meu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu