Realitatea despre Minte si posibilitatile sale

Secretul stiintei vindecarii se bazeaza pe o intelegere corecta a ceea ce este Gandirea, modul de actiune si legatura cu Mintea Universala.
Inteligenta Cosmica poate fi sesizata de aceia care Gandesc mai profund.
Sunt legi evidente si de netagaduit ale Ordinii in Univers si aceasta pentru ca exista o Inteligenta diriguitoare in spatele Universului, care este dovedita de felul in care particulele de materie sunt atrase sau respinse unele fata de altele. Orice din acest Univers, pana la cel mai simplu fir de iarba, urmeaza un plan de dezvoltare. Pozitia si miscarea astrelor si planetelor sunt marturia unei Inteligente Creatoare.
Odata admisa Inteligenta Universala, se pune intrebarea:
Care este legatura dintre Noi si aceasta Inteligenta?


Daca am putea raspunde la aceasta intrebare, problema imbolnavirii ar fi rezolvata.
Trebuie spus ca secretul vindecarii consta in abilitatea Omului de a se uni Constient cu aceasta Inteligenta Universala si a extrage din ea ceea ce-i trebuie pentru inlaturarea modelelor de Gandire-Boala si inlocuirea lor cu modele de Gandire-Sanatate. Este mult mai usor de practicat astfel decat isi inchipuie multi, si sunt milioane care au reusit sa elimine boala din Existenta lor prin vindecarea Mental-Spirituala.
Fiind stabilit stiintific faptul ca Inteligenta Universala este Unica - asa cum si materia este unica - iar legile asa-zis Universale se reduc tot la Una, inteligenta folosita de Om in oricare din actiunile sale face parte integranta din aceasta Inteligenta care conduce Universul, diferenta consta numai in grad si nu in Esenta. Omul poate nu intelege aceasta diferenta, acest Adevar, dar este un fapt real, ca atunci cand gandeste, el gandeste cu Unica Minte a Universului.
Nu exista un astfel de lucru ca mintea ta sau mintea mea.
Ceea ce numim Minte Individuala este numai acea parte din Mintea Universala pe care cineva o foloseste la timpul sau. Nu exista un astfel de lucru, ca aerul tau sau aerul meu, exista numai un singur aer distribuit in mod egal pe intreaga planeta.
Cand am inteles ca aceasta Minte Universala umple Universul, ne putem reprezenta aceasta ca pe un mare ocean al Mintii ce ne inconjoara si in care suntem cufundati. Aceasta este subiectiva sau subconstienta - ceea ce inseamna ca nu are puterea de a alege, ci trebuie sa fie dirijata spre a actiona.
Este extrem de inteligenta, contine toata Cunoasterea din Univers, dar nu este o Minte care Judeca. Stie numai un singur lucru - sa actioneze in directia in care este dirijata.
Se poate naste intrebarea:
Cine sau ce are alegerea, judecata sau conducerea?

Acestea le are Prima Cauza, sau Spiritul. Daca ne ducem cu Gandul inapoi, departe, dincolo de inceputul a tot ce este format, suntem fortati sa tragem concluzia ca Universul trebuie sa fi fost creatia Gandului. Stiinta cunoaste faptul ca Pamantul nu s-ar fi putut forma singur. O proprietate importanta a materiei este inertia, adica ea nu are puterea de a se misca prin ea insasi in nici un fel.
Asupra materiei trebuie actionat de catre o forma de Energie din afara ei - si acesta este Gandul, singura forma de energie din Univers care nu este materie. Gandul este produsul Inteligentei, deci putem presupune fara grija ca, inainte de a lua forma materia, trebuie sa fi fost o Inteligenta care a putut cauza aceasta condensare in Forma. Unii numesc aceasta Inteligenta, Dumnezeu.
Numele nu importa - importanta are faptul ca Exista.

Aceasta Inteligenta actioneaza in doua feluri: mai intai ca Inteligenta creatoare selectiva, care hotaraste ceea ce voieste sa se faca; in al doilea rand, ca o Inteligenta care se supune si indeplineste dorintele Inteligentei creatoare.
Aceasta Inteligenta secundara actioneaza intotdeauna si integral ca Lege, avand toata Cunoasterea necesara de a construi orice este de facut, dar lucrand totdeauna dupa un model prestabilit, de la care nu are puterea de a se abate.
Daca s-ar abate, nu ar exista nici o Lege in Univers si rezultatul lor ar fi un haos. Universul este produsul unui Ganditor, care gandeste matematic.
Acest Ganditor, sau Dumnezeu, este Indivizibil, Unic, dar manifestarea sa poate fi separata in trei parti pentru a intelege mai bine cum actioneaza.

Avem, deci, acest Dumnezeu Unic, actionand pe trei planuri de vibratii, astfel avem Dumnezeu ca Spirit, cea mai inalta si cea mai putin tangibila vibratie dorind sa creeze un Univers al formelor. Pentru Spirit, a Dori este a Crea.
Integrat in acest Spirit exista marea substanta amorfa a Universului, care ar putea fi pe drept numita Corpul lui Dumnezeu. Asupra acestei substante, caracterizata prin inertie, trebuie sa actioneze o forta din afara sa.
Este vibratia cea mai joasa si cea mai tangibila.
Prin urmare, Spiritul foloseste Mintea ca sa actioneze ca Lege spre a modela si forma Universul ca materie densa asa cum il cunoastem. Vibratia Mintii fiind mai mica decat aceea a Spiritului, o face sa fie subordonata Spiritului si, fiind la randu-i mai inalta decat cea a materiei, face ca materia sa fie supusa ei.
Prin urmare, Dumnezeu ca Minte ar putea fi inteles ca vibratie de mijloc.
Astfel, Spiritul isi exprima vointa, iar Mintea se supune necontestat sa modeleze materia in forma conceputa si detinuta numai de Spirit.
Oricum, omul este in mic ceea ce Dumnezeu este in mare, la randul lui el fiind o trinitate similara. Omul este material prin corpul sau si deci una cu Dumnezeu in cea mai joasa dintre vibratii.
Apoi el este un Ganditor, Mintea lui facandu-l sa fie una cu Dumnezeu in planul mental, si este spiritual, fiind una cu Dumnezeu la nivelul cel mai inalt de vibratii.

Este necesar, mai inainte de a aprofunda acest modus operandi al vindecarii, sa intelegem in mod clar ca trupul omului este facut din marea substanta amorfa care este materia prima a Universului insusi, care a fost numit corpul lui Dumnezeu.
Prin urmare, corpul omului nu este deloc un lucru ticalos. El este un templu sacru in care salasluieste Spiritul si prin care Spiritul actioneaza folosind Legea Mintii.

Este adevarat, corpul uman este de o vibratie mai joasa decat spiritul sau mintea, fiind mai dens, dar in acelasi timp este substanta spiritului si daca nu prindem in toata claritatea acest Adevar, vom pierde mult din cunostintele necesare vindecarii.
Mintea omului este Mintea lui Dumnezeu.
Psihologul ne spune ca mentalitatea umana se imparte in doua nivele; nu doua minti, ci doua faze ale unei singure minti, numite fie constient si subconstient, fie obiectiva si subiectiva. Mintea obiectiva a omului este Mintea ratiunii, a alegerii, a dirijarii, si nu creeaza atat de mult cat dirijeaza activitatea creatoare.
Mintea subiectiva este Mintea creatoare, este acea profunzime enorma a inconstientului in care sunt depozitate toate amintirile gandirii si actiunile trecutului, care nu dispar chiar daca nu pot fi chemate in mod constient, dar care plutesc la suprafata in vise si complexe.
Mintea subiectiva este aceea care conduce diversele activitati ale corpului.
Nimic in Univers nu se poate desfasura fara Minte si acest Adevar este valabil si pentru corpul omenesc.
Mintea subiectiva este aceea care face inima sa bata, mentine procesul respiratoriu al plamanilor, stimuleaza actiunea digestiva, mentine temperatura corpului, dirijeaza transportul de energie nervoasa si altele, pe care le indeplineste usor si fara efort.
Motivul pentru care mintea subiectiva a omului poate face toate acestea este acela ca ea este de fapt o parte din Mintea Subiectiva Universala.

Atunci cand intelegem ca nu exista decat o Unica Minte Universala in intregul Univers si ca Omul este el insusi din aceasta Minte, ne putem da usor seama ca Mintea care a creat pentru prima data celulele corpului poate tot asa de bine si de usor sa faca alte celule noi impregnate cu forta vitala. Si daca intelegem ca aceasta Minte Subiectiva Universala construieste totdeauna conform unui model pus la dispozitie de Spirit, ne dam seama usor cum omul poate pune in miscare aceasta Lege a Mintii in directia dorita, cand a inteles ca toata puterea Universului asteapta ca el insusi sa se recunoasca drept spirit, avand privilegiul de a-si spune Cuvantul care dirijeaza Mintea sa urmeze modelul pe care il pune in fata.
Mintea obiectiva sau Constienta a Omului corespunde cu Spiritul Divin.
Prin aceasta nu se intelege ca Gandirea Constienta (Mintea) este perfecta - stim ca uneori este diabolica - dar Omul este Spirit in sensul ca are puterea sa rationeze, sa aleaga, sa selecteze, precum si abilitatea de a dirija Mintea subiectiva in directia hotarata.
Un exemplu il constituie cazul cand hotaram sa ne trezim la o anumita ora dimineata, ceva mai devreme decat de obicei (ceea ce constituie o alegere constienta), exact la ora fixata, Mintea subiectiva ne scoala, adesea cu cateva secunde inainte de a suna desteptatorul. Se intelege deci ca Omul, ca Spirit sau Minte obiectiva, se serveste de Mintea subiectiva, care se supune alegerilor sale Constiente.
Sufletul este una cu Mintea Subiectiva.
Sufletul Universal este Mintea Subiectiva Universala. Sufletul individual este Mintea obiectiva individuala si poate ca cea mai importanta caracteristica a sa este supunerea absoluta fata de Spirit.
Nu are nici o dorinta sau preferinta proprie, ramanand totdeauna la dispozitia Spiritului. In aceasta nu exista nici o constrangere. Exista numai egalitate.
Se aseamana cu un camin fericit in care fiecare partener il considera pe celalalt egal...Unul din lucrurile greu de sesizat pentru unii este acela ca Mintea Universala, atotputernica prin toate puterile Divinitatii, voieste sa fie la dispozitia omului si sa intre in actiune in directia pe care el doreste s-o indice. Cand suntem patrunsi de acest Adevar si putem pune in miscare Legea in folosul nostru propriu, descoperim ca avem de-a face cu o Forta care - desi atat de formidabila incat ar putea sa ne sfarame - se supune in intregime vointei noastre. Nu trebuie sa existe nici o superstitie si nici o teama cand venim in contact in acest mod cu Legea Mintii.

Aceasta considerabila forta de vindecare nu este o persoana - de fapt este un Principiu, este singurul principiu din Univers. Legea Mintii raspunde la o inteligenta folosire a fortelor sale. Puterea sa creatoare se indreapta in orice directie dorim, singurul lucru cerut fiind acela de a fi respectate legile mecanismului sau, ale modului sau de a actiona. Vom afla mai tarziu care sunt aceste legi, dar pentru inceput putem fi incredintati ca, de fapt, chiar in clipa de fata exista un flux de Forta Universala dedicata folosului nostru.
Mai mult, nici nu trebuie sa ne rugam de acesta, sa-i cerem, sa-l imploram sau sa ne chinuim pentru el. Tot ce avem de facut este sa-l recunoastem si sa fim convinsi ca exista pentru imbogatirea vietii noastre, pentru sanatatea noastra, fericirea si prosperitatea noastra. Dupa cum am mai aratat, aceasta Lege nu trebuie abordata cu teama sau spaima, fiind o Lege naturala, nu o persoana.
Mai putem intelege ca, desi este impersonala, poseda o Inteligenta infinita si nu are nici o dorinta proprie, este in intregime neutra. Este gata, la comanda Omului, sa-i acorde puterea sa creativa, si cu toate acestea nu poseda o Constiinta de Sine, ca si legea electricitatii. Dar nu trebuie sa ne inchipuim, pentru acest fapt, ca nu poseda o inteligenta. Din contra, are o Inteligenta Infinita.

Mintea Universala nu pune nici o limita si Omul poate merge cat de departe doreste, sau poate sa stea pe loc. Singura limita este aceea creata de el insusi, deoarece este liber sa decida singur si nimeni altul nu o poate face pentru el, ceea ce face el insusi fiind actiunea lui si numai a lui.
In calatoria descoperirii de Sine, el este propriul comandant al propriului sau vas si este singur raspunzator de oprirea din cursa, ca si un navigator solitar.
Deci este raspunderea Omului aceea de a-si alege propria destinatie, iar puterea motrice pentru a-l duce acolo este furnizata de aceasta Lege impersonala.
Numai cand s-a patruns de acest Adevar Fundamental, el este pregatit sa-si coordoneze propriile sale forte si sa se bizuie pe Mintea Cosmica pentru a pastra motoarele in functiune in timp ce el carmeste nava.
Si tot atat de impersonal cum raspund motoarele navei comenzilor precise, si Legea Universala a Mintii raspunde comenzilor Constiente ale Omului.
Intelegem ca traim intr-un Ocean de Minte subiectiva. Ceea ce ne inconjoara o numim Minte Subiectiva Universala - ceea ce foloseste o numim Minte Subiectiva Individuala, dar amandoua sunt absolut identice.

Cu cat suntem mai capabili sa concepem mai bine sa folosim Mintea Universala, cu atat mai puternic devine Gandul nostru.
Fiinta Umana isi poate largi conceptia despre forta disponibila pentru a o folosi la infinit, iar daca ne limpezim viziunea si intelegem in mod corespunzator, vom descoperi intotdeauna ca exista tot atat de mult din aceasta forta cat poate accepta Mintea noastra.
Nu trebuie sa existe nici o teama ca s-ar putea atinge vreo limita care sa depaseasca Universalul. Am putea, daca am dori, sa folosim totul din Forta Cosmica fara a o reduce cat de infim. Chiar daca toate sufletele in viata ar fi suficient de Constiente, asa ca toti sa traga maximum de forta din Universal, tot nu ar fi nici o diminuare in aceasta putere, intrucat ea este Infinita, Nelimitata si Inepuizabila.
Omul traieste intr-o lume a simturilor, fiind marginit din cauza conceptiilor eronate pe care le are despre Spatiu si Timp.
El aplica termeni cantitativi lucrurilor Spirituale, nereusind sa-si dea seama ca Dumnezeu nu are Masura. De fapt, toata Divinitatea umple intregul Univers, si totusi, totul din Divinitate este in fiecare Om.
Mai mult decat atat, totul din Divinitate este in fiecare celula a corpului, in cel mai plapand organism, in fiecare fir de iarba. Si totusi aceasta nu inseamna ca este divizata in bucati, Dumnezeu, fiind Indivizibil, se afla in orice loc in orice clipa, in toata maretia sa. Trebuie sa ne eliberam de o conceptie materialista a oricarui rationament care presupune divizarea in particule minuscule a Divinitatii in scopul de a impregna diversele organisme.

Este esential sa cuprindem in intelegerea noastra acel Adevar Fundamental ca suntem patrunsi de intreaga prezenta a Divinitatii si nu numai de o minuscula particica din aceasta, pentru ca atunci cand ne trezim la semnificatia sa, este o conceptie care zguduie imaginatia. Prima data cand cineva ajunge sa-si dea seama in Constiinta sa de faptul ca este impregnat de intreaga putere si prezenta a lui Dumnezeu, si nu numai de o particica, se trezeste in el un sentiment de siguranta ce nu mai putuse fi resimtit pana atunci.
Cand intrezareste intensitatea Adevarului ca intreaga Forta Universala se scurge prin corpul sau, este capabil sa ramana linistit, in siguranta, complet lipsit de teama la aparitia vreunei maladii. Pentru ca teama lui a fost complet creata de Ideea ce si-a format-o el insusi ca ar fi invadat de catre un inamic puternic, crud si nemilos, acesta este motivul pentru care nu a putut crede niciodata ca mica sa Mentalitate ar putea sa infrunte acest monstru al maladiei.
Acum insa el are un nou mod de a privi, o noua imagine.
Aceasta boala-forma nu mai este o creatura amenintatoare.
Toate lucrurile sunt relative. In fata Fortei Universale de vindecare si a Prezentei, forma-boala paleste si se diminueaza, devenind in fata ochilor sai o aparitie mica si firava, care incearca sa-l sperie. El isi da seama ce este de fapt, o imagine ce incearca sa-i ia imaginea realitatii.
Omul stie ca de fapt singura realitate in Univers este Spiritul, ca lumea materiala, cu toate formele sale diferite, este numai o lume a umbrei, in timp ce adevarata lume este a Spiritului si a Mintii.

Omul nu trebuie sa astepte asa numita revelatie pentru a cunoaste pe Dumnezeu.
Fara indoiala ca scrierile sacre ne-au spus multe despre Divinitate, dar nu suntem siliti sa le acceptam concluziile cand ne violeaza ratiunea, sau cand vin in conflict cu ceea ce noi singuri suntem capabili sa observam. Omul poate observa singur cum lucreaza Inteligenta in Univers si astfel poate sa-si creeze propria-i credinta in Forta Universala si Inteligenta. Astfel, el construieste pe o fundatie pe care el insusi a pus-o, mai degraba decat pe una care a fost pusa de altcineva. Sa consideram Universul ca o demonstratie a lucrului Inteligentei.
Toata armata de corpuri ceresti Evolueaza prin Spatiu ca o armata de soldati, fiecare urmandu-si cararea fara urme prin milioane de kilometri de Spatiu, fiecare exact la Timpul sau, ca si cum ar fi conduse de degetele invizibile ale unui maestru de marionete.
Factorul invizibil care dirijeaza este Mintea Universala.
Ea desfasoara o inalta ordine data de Inteligenta - Inteligenta infinita - ce demonstreaza o Forta fara Limite. Trebuie exercitata o imensa Energie pentru a pune in miscare aceste imense corpuri prin Spatiu, totusi aceasta se face in Tacere, cu siguranta si certitudine, de catre aceasta Inteligenta infinita care trebuie sa fie Forta Infinita.

La aceasta Forta Inteligenta omul are acces, deoarece el este una cu aceasta Minte Universala.
Atata timp cat el continua sa ramana orb la acest fapt, va continua sa duca viata unui sclav. Acea imensa Forta se afla la dispozitia sa spre a fi folosita, dar nu se pune in miscare pana ce nu este solicitata de el.
Cand el intelege si admite faptul ca aceeasi Forta care mentine Universul in activitate este gata sa-i mentina corpul in afara pericolului de imbolnavire, atunci poate sti ca nu exista boli incurabile - sunt numai oameni incurabili, si aceasta deoarece ei raman orbi la potentialul lor de vindecare.
Aceia care gandesc ca vindecarea lor depinde numai de propriile lor eforturi mentale, cum ar fi concentrarea, puterea vointei si altele, vor fi dezamagiti. Aceia, insa, care invata cum sa permita acestei Inteligente Universale sa curga in folosul lor, vor gasi eliberare si vindecare.
Aceasta este, deci, Inteligenta si Forta pe care Omul le poate pune in actiune.
Pe cat de puternica este pentru a mentine in Univers Armonia, tot atat de ascultatoare este la Gandul si Cuvantul omului si poate fi indreptata catre construirea sanatatii perfecte, catre fericire si prosperitate, de catre acela care i-a inteles prompta ei reactie complet favorabila.
Aceasta este Legea Mintii, a carei Forta o invocam.
Este mai mare decat orice ar parea ca se opune dorintelor noastre.
Nimic din acest Univers nu are puterea de a ne frustra, deoarece suntem una cu Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu